Mini Gevrek (Simit) Lokmaları



Simit mi? Ne Simiti yauw? İzmirliyiz biz :) Bildiğin çıtır çıtır Gevrek o :) Ne gerek var asimile etmeye, güzelim Gevreği kendinden soğutmaya…



Tamam tamam anlaştık! Başlığı da Gevreğe çevirip yanına usulca iliştirilmiş bi parantezle halledicem bu Simit olayını :) Herkesin gönlü olsun.
Olsun ki, malum , özellikle Pazar günlerinin en popüler “hamur”u kendileri … Her türü de mevcut artık; kepekli,sütlü,çavdarlı vs.

İzmir’de yine yağmurlu bir hafta geçti… Tamam,koca bir hafta kabulümüz ama şu hafta sonu da yağmurlu geçmiyor mu vallahi çok bozuluyorum… Malum İzmir, zaten alternatifler az, bir de işin içine yağmur girdi mi insanın dışarı çıkası gelmiyor…

Bugün Pazar, tatil olmasına karşın en sevmediğim gün aslında… Nedense pazarları hep amaçsız bi gün benim için… Geç uyanılıp yarısı yatağa teslim edilen, kahvaltı ile öğle yemeğinin bile benliklerini şaşırdığı, okunan bi dolu gazete ve derginin bittiği an günün de bittiği hissiyatının gelip içinize yerleştiği, bolca planla doldurulmak isterken bolca plan kurban edilip yapılan tek aktivitenin bile kar sayıldığı bir gün… Hele ki insanın içine 4-5 sularında basan “yarın iş var,rutin hafta yeniden başlıyor” hissine hiiiiç değinmek istemiyorum…

İş böyle olunca, koca bir çalışma haftasının ardından, onu da yapalım,buraya da gidelim hengamesi ile geçen cumartesi gecesi sonrası,günün yarısının uykuya bahşedilmesi ile de kurt gibi acıkmış uyanıyor insan… E şimdi, bu kadar şey saydık, Pazar dedik,Pazartesi sendromu öncesi Pazar fenalanması dedik… Tek çare o güzel kahvaltı sofrası… Herşeyin olduğu, kendimizi bi yana koyun masanın bile şımardığı, rejimlere düşman, 3 öğünlük tüketime sebep !

Peki bizim meşhur Gevrek nerede ? Tabi ki baş köşede =) Ama bugün canı mutfağınızdaki fırından sofraya koşmak istemiş… Şu yağmurlu,kasvetli Pazar havasına renkli,eğlenceli bir lezzet olayım demiş… Ama yine de bizi düşünmüş, kepek,çavdar ne varsa bulanmış gelmiş…

İşte mükemmel Keçi Peyniri ile Gevreğin buluşma noktası… Eşlik eden renkli simalar ise cabası !




Mini Gevrek (Simit) Lokmaları

Malzemeler ( 4 kişilik )
• 2 adet Gevrek(Simit) / Ben Tahıllı Gevrek kullandım, alternatiflere de uygulayabilirsiniz.
• Dilimlenmiş keçi peyniri
• 1 çorba kaşığı biber sosu (paprika)
• Kurutulmuş domates
• Kekik
• Zeytin yağı
• 1-2 Dal Maydonoz

Yapılışı
1. Fırınınızı önceden 150 C’de ısıtın. Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayıp bir kenarda bekletin.
2. Bir miktar zeytin yağı içerisine küçük parçalara ayırdığınız kurutulmuş domatesleri ve kekikleri ekleyin. Siz gevrekleri keserken yağ, domatesleri yumuşatmaya çalışacaktır =)
3. Her bir Gevreği altı parçaya böldükten sonra, her bir parçayı da enlemesine ikiye ayırın.
4. Hazırlanmış gevreklerin içine önce biber sosundan bir miktar sürün,üzerine zeytin yağı-kuru domates ve kekik karışımından sürüp, daha sonra dilimlenmiş keçi peynirlerini yerleştirin.
5. Gevreklerin üst kısımlarını kapatmadan önce hem renk hem de lezzet vermesi için birkaç tek maydonoz yerleştirin.
6. Gevrekler çıtır bir hal alıp, peynirler erimeye başladığında fırından çıkarın.
7. Servis anında zorlanmamak ve dağılmalarını önlemek için her bir gevrek lokmasının üzerine kürdan koyabilirsiniz.


Biliyorum 3’er tane yetmeyecek, ama idare edin, kocaman kahvaltı sofrasına ayıp =)

Afiyet olsun.
İyi pazarlar...



0 Comments:

Post a Comment



Önceki Kayıt Ana Sayfa

Blogger Template by Blogcrowds | Blogger Layouts Review.